РЕНИ е единствената поп - фолк звезда, която БНТ покани за член на “Евровизия” 2009!

РЕНИ е единствената поп - фолк звезда, която БНТ покани за член на “Евровизия” 2009!

Изпълнителката, която дели своята популярност между България и Сърбия получи специална покана от Управителния съвет на БНТ да участва в селекционното жури за “Евровизия” 2009. РЕНИ ще бъде един от 18 - те най-изявени български музикални експерти, които ще слушат постъпилите до 19 декември песни, кандидатстващи за конкурса “Българската песен в Евровизия”.

Рени за Евровизия

Сред останалите членове в селекционното жури са певецът Васил Петров, вокалния педагог Стефка Оникян, композитора Димитър Гетов и други. РЕНИ е единственият представител от поп фолк жанра у нас, която получи поканата за участие в най-важната селекция за българска песен за Евровизия.

Рени за Евровизия

Селекционното жури ще избере 18 песни от всички постъпили, които ще се състезават на полуфинала. Преди дни РЕНИ се появи в предаването “Бъди звезда” в което се представят част от кандидатстващите изпълнители и групи за Българската песен в Евровизия”. На живо по БНТ1 РЕНИ адекватно и компетентно оцени изпълненията и даде точни съвети за това как трябва да звучи песента, която да ни представя на престижния международен конкурс “Евровизия”.

Снимки: “Бъди звезда”БНТ1