Пореден успех на РЕНИ за втори път в НДК тази година

Пореден успех на РЕНИ за втори път в НДК тази година

За втори път тази година българо-сръбската звезда РЕНИ не разочарова своите фенове и почитатели на сръбската музика с изпълненията си на живо в зала 1 на НДК. РЕНИ беше поканена да участва в сборния концерт „Мост на Балканите”, който взриви публиката с оригиналните хитове на Мирослав Илич, РЕНИ и Шабан Шаулич.

Рени в сборния концерт „Мост на Балканите”

Изпълнителите се събраха на една сцена на 16 октомври 2008 г., за да докажат, че авторската сръбска песен има дълъг живот и традиции. Още в 14.00 ч РЕНИ пристигна с екипа си и започна репетиция с оркестъра на сцената в зала 1 на НДК. Малко по късно заедно с режисьорите на концерта и гостуващите певци Шабан и Мирослав уточниха детайлите по финалната обща песен и дуетната песен на Мирослав Илич и РЕНИ. Оказа се, че Мирослав Илич не е разучил и репетирал партията си за общата финална песен „Зайди зайди” , въпреки предварителните договорки между тримата изпълнители месеци преди концерта. В 17.00 часа РЕНИ започна същинската подготовка за представянето си- пристигна екипа и , който се грижи за нейната визия- грим, прическа и сценични костюми. Малко преди началото на концерта РЕНИ остана сама в гримьорната, за да се концентрира за голямото си представяне. След откриването на концерта от Мирослав Илич, появата на РЕНИ беше очаквана заради тяхната дуетна песен, в която Мирослав пее на български език, а РЕНИ на сръбски език.

Рени в сборния концерт „Мост на Балканите”

Още на репетицията се оказа, че Мирослав Илич не е запомнил добре своите думи на български език и затова по негово желание това беше единствената песен в целия концерт, която трябваше да прозвучи на запис. След „опита” на Мирослав Илич да замаже гафа си на сцената пред РЕНИ, тя продължи да пее и с това показа, че за такъв мега концерт компромиси не трябва да се правят още по-малко от такова голямо име като Мирослав Илич.

Рени в сборния концерт „Мост на Балканите”

В рамките на 30 минути РЕНИ изпя своите осем песни със сборната инструментална формация на сцената и двете беквокалистки. РЕНИ показа истинско умение в изпълнението на живо, както и в таланта да владееш публиката с глас, чар и артистично присъствие. Освен своите „златни хитове” на сръбски език певицата изпя и две от най-характерните си песни на български език, като каза, че преди всичко е българка и въпреки своя сръбски репертоар държи много на българските си авторски песни за всички родни фенове. От новите песни РЕНИ представи „Опа опа” и „Носталгия”, която посвети на всички българи по света. Два пъти РЕНИ слезе от сцената близо до публиката. Тя получи много аплодисменти и много цветя. На финала на концерта заедно със Шабан Шаулич РЕНИ изпя песента „Зайди зайди”, като я представи в типично свой стил, без да подражава на изпълнителите и народните певци, които са пяли през годините тази песен. Кошница с цветя от депутат от Народното събрание получи РЕНИ на сцената, както и много цветя. Най-големите фенове на РЕНИ се снимаха с нея зад кулисите на сцената, а присъстващите имаха възможността да си купят нейните музикални продукти на специален щанд на партера в НДК. Запис от концерта ще може да видите скоро тук в официалния сайт на изпълнителката, както и много снимки!

Рени в сборния концерт „Мост на Балканите”