Рени пусна новия си сръбски албум „Опа, опа...” и у нас

Рени пусна новия си сръбски албум „Опа, опа...” и у нас

Дивата Рени представи пред журналисти в своя клуб „Планета” новия си 4-ти пореден сръбски албум „Опа, опа...”, който се появи на 17 юни на нашия пазар заедно с ДВД със запис на юбилейния й концерт от Зала 1 на НДК „20 години на сцената, 10 години с хитовете на Рени”. Само месец, до 17 юли СД-то и ДВД-то ще се продават заедно на ексклузивна цена от 5,99 лв, като разпространител е ОРФЕЙ МЮЗИК.

СД-то излезе в Сърбия на връх рождения ден на Рени – 29 май.

„От предишния ми сръбски албум от 2003-та изминаха пет години и тази дълга пауза се дължи на факта, че родих моя син Борис – най-важното събитие в живота ми, а това се случи на 28 юни 2004 г. И той беше приоритет номер 1. За да се правят нови проекти в Сърбия, както и у нас, преди всичко се изисква много време, влагат се много сили и енергия. Затова предпочетох да прекратя за известно време кариерата си в Сърбия, макар това да се случи в момент, в който бях на върха там, и имах големи хитове на сръбски език. Но сега реших, че вече е дошъл моментът да се появя, още повече, че направих отново големи хитове с легендарните Неда Украден и Мирослав Илич”, разказва очарователната Рени, която е единствената българка, а и чужденка, издаваща в Сърбия.

В диска са включени 10 сръбски песни, като 11-та е бонус трак за родната аудитория – това е дуетът й с Мирослав Илич на български. По музикалния проект гласовитата певица е работила с най-големите хит-мейкъри от западната ни съсдека Кобац и Кон, които творят за звезди като Миле Китич, Драгана Миркович, Дара Бубамара и др.

А ДВД-то съдържа целият й концерт с общо 21 песни от Зала 1 на НДК, сред които най-големите й хитове на български и сръбски, сред които и четири от новите й сръбски песни, влючени в СД-то, както и съвместните й изпълнения „Трябва да чакаш” с дует Ритон и триото й с Орлин Горанов и Николай Свинаров „Светът е за двама”. Режисурата е дело на гуруто Магърдич Халваджиян.

За решението си да издаде албума „Опа, опа...” и у нас Рени сподели: „Преди време казах в едно интервю, че след 10-ия ми юбилен албум „Виж ме” на територията на България ще пускам само сингли. Това бе реакция от моя страна, предизвикана от факта, че у нас никой не цени труда на авторите и още повече – на изпълнителите. Интернетът убива продажбите и българите нямат традиците да си купуват новите албуми.”

Малкият български пазар обезсмисля огромния труд и средства, които се влагат в един музикален продукт, смята тя, но е категорина, че въпреки всичко многото й верни почитатели заслужават всички усилия и средства. И допълни: „Освен това интересът към концертния вариант на албума е огромен, имало е рекордна гледаемост по БиТиВи, и по мнението на хората разбирам, че не им е било достатъчно да го видят само веднъж. Ето защо им го подарявам на ДВД!”

Снимки от събитието може да видите тук.