Турне 2012 - Събор в Чикаго

Турне 2012 - Събор в Чикаго

Рени стана част от най-голямото събиране на български общности в Чикаго.

На традиционният двудневен събор българите се забавляваха с най-големите хитове на певицата, а близо час след концерта си Рени раздаваше автографи и се снимаше с фенове. "Толкова бях развълнувана от срещата с публиката на този събор, защото това е мястото, където един път в годината всички живеещи сънародници в САЩ идват тук, за да се видят и да се забавляват", споделя своите впечатления Рени и допълва, че българите се обединяват освен около гостуващите изпълнители, така и в състезанията и игрите, които им предлагат организаторите.

Рени остана приятно изненадата, че българите искаха тя пее песента си "Скитници", написана специално за всички гурбетчии по света. "Това е песен от моя албум "Виж ме", както и песента "Моя Българио", която е с много патриотичен текст и с която спечелих три награди на фестивала "Пирин фолк" в Сандански", каза Рени. На сцената заедно с Рени се изявиха и музикантите от Ку Ку бенд, както и солистите на формацията. В двудневния събор участваха и много фолклорни и танцови формации.

Третото американско турне на Рени продължава с пълна сила, то ще завърши в началото на месец юли. От понеделник ФЕН ТВ ще излъчва ексклузивно новият видеоклип на певицата "До зори", който е част от новата продукция на звездата.