На турне в Америка

На турне в Америка

В началото на месец май Рени заминава на турне в САЩ. Това е третата поредна изява на звездата отвъд Океана. Певицата признава, че отдавна имала покани за гостуване там, но отлагала пътуването.

"Дълго време отказвах гостуването, както заради това да обърна по-голямо внимание на децата си, така и за да подготвя песните за новия си албум, който предстои да издам съвсем скоро" - сподели тя. Чаровната фолк певица е подготвила специална програма за задокеанските си изяви, която е с продължителност близо 2 часа. Тя е категорична, че ще пее изцяло на живо. Тъй като на концертите й се очаква да се появят не само българи, но и представители на сръбската общност, сред които също е много популярна, е решила да представи разнообразен репертоар. "Предвидила съм да изпълня мои авторски попфолк песни, както някои от най-големите си сръбски хитове. Освен това съм включила златни български поп парчета, а също така и македонски фолклор" - каза звездата на Diapason Records.

Концертите и в САЩ стартират на 4, 5, 11 и 12 май в Чикаго, а на 18 и 19 май тя ще зарадва почитателите си в Лос Анжелис. След това на 25 и 26 май ще пее в Лас Вегас. В първите дни на юни - 1, 2 и 3, отново ще бъде заедно с феновете си в Чикаго. На 9 юни ще изнесе концерт в Сиатъл, а на 15 и 16 юни – в Сан Франциско.

Най-големите общности от българи в Чикаго ще могат да посетят концертите й също така и на 29 и 30 юни Финалът на турнето ще бъде на 6 и 7 юли в Торонто, Канада. Броени дни преди заминаването си Рени засне и видео към най-новата си песен "До зори", която ще бъде включена в предстоящия и 13-и албум. Съвсем скоро зрителите на Фен ТВ ще могат да видят премиерата на клипа.